Rasadnik Kostić
Lazarevac - Kruševac

za informacije i porudžbine pozovite
063/888-78-30
SADNICE JABUKE
Jabuka je višegodišnja listopadna drvenasta voćka koja ima životni vek po 20, 30 pa i 40 godina. Voćne sadnice jabuke su pored šljive u našoj zemlji jedna od najvažnijih voćki kako u ishrani tako i u proizvodnji voća.

Voćne sadnice jabuke imaju posebno mesto u našoj a i svetskoj voćarskoj privredi što je posledica velike prilagodljivosti voćnih sadnica jabuke, visoki kvalitet plodova i svakodnevna upotreba u ishrani.
SORTE
JONAGOLD

Sazreva sredinom septembra. Dobro podnosi zimske mrazeve I umereno je osetljiv na gljivične bolesti.Plod je krupan,zeleno žut sa prugastim crvenilom.
AJDARED

Sazreva u drugoj polovini septembra. Osetljiva je na pepelnicu a tolerantna na čađavu krastavost. Najrodnija sorta u nasim uslovima. Plod je krupan.
GRENI SMIT

Sazreva u drugoj polovini oktobra. Važi za veoma otpornu jabuku i može se čuvati i do 6 meseci. Plod je krupan,izrazito zelene boje,kiseo i sočan
GALA

Sazreva sredinom septembra. Gala je relativno otporna na mrazeve.Plod je okrukao I srednje krupan hrskav sa narandzasto crvenom dopunskom bojom.
ZLATNI DELIŠES

Bere se u drugoj polovini septembra. Plodovi se u hladnjači čuvaju do kraja maja. Diploidna je i umereno bujna sorta. Cveta srednje pozno i dugo. Pogodan je za gajenje u plantažnim zasadima.
RAJDERS

Vreme zrenja je sredina septembra.Srednje bujno stablo, srednje rana epoha cvetanja i može da se koristi kao dobar oprašivač za mnoge sorte.
CRVENI DELIŠES

Plodovi su krupni do vrlo krupni,boja Slamasto žuta, pokrivena crvenom bojom do tamno crvene boje u punoj zrelosti,sočna, slatka i aromatična,bere se u prvoj polovini septembra,a plodovi se mogu čuvati do aprila
MUCU

Bere se krajem septembra, a u hladnjači čuva do aprila. Triploidna je sorta i bujna. Osetljiv je prema zimskim mrazevima. Rano prorodi. Obilno rađa. Plod je krupan, do veoma krupan, vrlo sličan zlatnom delišesu.
RED ČIF

Vreme zrenja je sredinom septembra.Zvonolikog je oblika, slabije bujnosti i nešto slabije arome. Ima visoku rodnost.
BREBURN

Braeburn je jedna od prvih dvobojnih sorti. Hrskava je, nije tvrda i vrlo je sočna. Ukus je oštar i osvježavajući, ali sa dobro izbalansiranim šećerima. Dozreva u drugoj polovini oktobra.
JONAGORED

Vreme zrenja je sredinom septembra. Veoma je sličan Jonagold voćnim sadnicama ali daje mnogo veće plodove.Meso je svetlo žuto , slatko i ukusno.Rađa obilno.
GLOSTER

Plod je krupan do vrlo krupan, zarubljeno kupastog oblika. Boje je svetlo zelene , a dopunska je jednolično crvena. Slatko-blago nakiselog aromatičnog ukusa. Sazreva početkom septembra.
PODLOGA
SORTAPODLOGA
JONAGOLDM-26
ADJAREDM-9, MM-106
GRENI SMITM-9, M-26
GALAM-9, M-26
ZLATNI DELIŠESM-9, MM-106
CRVENI DELIŠESMM-106
RAJDERSM-9, M-26
MUCUM-9, M-26
RED ČIFMM-106
BREBURNMM-106
JONAGOREDM-9, MM-106
GLOSTERM-9, M-26

SLIKE IZ RASADNIKA