Rasadnik Kostić
Lazarevac - Kruševac

za informacije i porudžbine pozovite
063/888-78-30
SADNICE LEŠNIKA
Voćne sadnice lešnika su veoma korisne voćke, čije su plodovi ljudi koristili u ishrani od davnina.Voćne sadnice leske posle oraha ubrajaju se u najznačajnije jezgrasto voće. Sadnice dobro radjaju i na skromnijim zemljištima a njihov plod je veoma zastupljen u industriji i ima jako dobru cenu pa je zbog toga kod nas dosta zastupljen.
SORTE
ISTARSKI DUGI

Sorta postala odabiranjem iz prirodne populacije leske sa podrucja Istre. Sazreva srednje rano, u prvoj polovini septembra. Zbun je srednje bujan do bujan i razgranat.
HALSKI DŽIN

Sazreva sredinom avgusta. Plod je krupan i malo pljosnat. Jezgro dobro ispunjava ljusku, slatkog je i prijatnog ukusa. Kasno cveta a dobro ga oprašuju Istarski dugi i Rimski. Žbun je snažan i visok.
TONDA GENTILE ROMANA

Sazreva u prvoj polovini septembra i dobro se prilagođava različitim uslovima sredine. Žbun je srednje bujan, a cveta od sredine januara do sredine februara i homogena je sorta.
ISTARSKI OKRUGLI

Udomaćen i izvrsno prilagođen klimatskim uslovima u našem podneblju. Najbolji za izradu krema, a prženi kao grickalica, dodatak u čokoladi i za mešanje u razne vrste kolača. Otporan na bolesti,.
RIMSKI

Ima vrlo bujno stablo. Iako je grm, raste uspravno. Formira malo izdanaka. Plodovi su teški oko 3,12 g. okruglastog oblika, malo izduženi, dimenzija 20x20x32 mm. Zajedno su do 3 ploda. Omotač je ravan sa vrhom ploda, sastavljen od dva lista koji se pilasto po obodu završavaju. Sazreli plodovi lako iz nje ispadaju.
PODLOGA
SORTAPODLOGA
ISTARSKI DUGIMEČJA LESKA
HALSKI DŽINMEČJA LESKA
TONDA GENTILE ROMANAMEČJA LESKA
ISTARSKI OKRUGLIMEČJA LESKA
RIMSKI MEČJA LESKA

SLIKE IZ RASADNIKA