Rasadnik Kostić
Lazarevac - Kruševac

za informacije i porudžbine pozovite
063/888-78-30
SADNICE ŠLJIVE
Šljiva je listopadna drvenasta biljka kojoj odgovara umerena klima. Voćne sadnice šljive nisu veliki probirači zemljišta. Sadnice šljive daju sočan i kvalitetan plod koji se koristi u svakodnevnoj ishrani i zbog toga su voćne sadnice šljive toliko zastupljene kod nas. Šljiva je relativno otporna na sušu i daje veoma ukusan plod.
SORTE
ČAČANSKA RANA

Sazreva već početkom jula, rađa dobro i redovno, posebno u toplijim krajevima, a osim što ima kvalitetne plodove, otporna je na bolesti, te se preporučuje za gajenje.
ČAČANSKA LEPOTICA

Za berbu dospeva krajem jula i početkom avgusta. Plodovi su joj srednje krupni, jajastog oblika, sa uzdužnom brazdom. Tamnoplave su boje, kiselkastog ukusa i sočnog, čvrstog, zeleno-žutog mesa (srednje krupna koštica lako se odvaja od mesa).
ČAČANSKA NAJBOLJA

Sazreva u trećoj dekadi Avgusta, plod na grani može da opstane duže od dve nedelje a da pri tom ne izgubi na kvalitetu. Veoma je krupan i loptastog oblika, a sočno i čvrsto meso ima slatko-kiseo ukus i žute je boje.
STENLEJ

Sazreva početkom septembra. Krupnih je, do veoma krupnih plodova, jajoliko spljoštenog oblika, čvrstog i srednje sočnog mesa, slatkog ukusa .
ČAČANSKA RODNA

Sazreva krajem avgusta. Redovno i obilno rađa, pa grane mogu da se polome pod teretom obilnog roda. Plod je srednje krupan (28 g), jajast, tamnoplav, sličan požegači. Koštica je sitna.
TIMOČANKA

Visoko kvalitetna i izuzetno rodna. Zri početkom avgusta. Plod je krupan, teži 50 do 70 grama. Slatka je – briks ( šećer) se penje do 18%!
FELICIJA

Visoko kvalitetna i izuzetno rodna. Zri početkom avgusta. Plod je krupan, teži 50 do 70 grama. Soćna i ukusna.
PODLOGA
SORTAPODLOGA
ČAČANSKA RANADŽANARIKA
ČAČANSKA LEPOTICADŽANARIKA
ČAČANSKA NAJBOLJADŽANARIKA
ČAČANSKA RODNADŽANARIKA
STENLEJDŽANARIKA
TIMOČANKADŽANARIKA
FELICIJADŽANARIKA

SLIKE IZ RASADNIKA