Rasadnik Kostić
Lazarevac - Kruševac

za informacije i porudžbine pozovite
063/888-78-30
SADNICE TREŠNJE
Trešnja je listopadna drvenasta voćka koja prva radja i time čini je popularnom jer omogućuje najranije prihode od sadnica voća. Voćne sadnice trešnje nisu veliki probirači zemljišta i uspevaju na skoro svim tipovima zemljišta.

Rodi redovnoo i po pravilu obilno.Voćne sadnice trešnje su dosta zastupljene i kod nas kako u ishrani tako i u proizvodnji.
SORTE
BURLAT

Plodovi sadnice tresnje burlat sazrevaju krajem maja. Plodovi su srednje krupni (6 do 8g) bordocrvene boje. Meso je polučvrsto, sočno, aromatično, vrlo kvalitetno. Po krupnoći kvalitetu ploda i visokoj rodnosti spada u grupu najboljih ranih sorti trešnje.
STELA

Voćka je bujna, veoma dobre plodnosti. Srednjecvetna sorta. Samooplodna je. Polen dobro oprašuje sve sorte trešnje, tako da je univerzalan oprašivač. Plod je vrlo krupan, srcastog oblika. Meso je srednje čvrsto, umereno rskavo, sočno, prijatnog ukusa. Sazreva sredinom juna.
SAMBERST

Vreme dozrevanja je u drugoj polovini VI meseca, plodovi izrazito krupni (12-13g), loptasti, crveni, sjajni, ne pucaju na kiši. Meso čvrsto, slatko, hrskavo, kvalitetno. Samooplodna i vrlo rodna sorta. Zahteva redovno orezivanje.
HEDELFINGER

Dobro poznata, starija sorta koja još uvek zauzima visoko mesto u asortimanu trešnje koja se proizvode za svežu upotrebu. Dobro podnosi hladnoću, daje veoma obilan rod i tolerantna je prema pucanju plodova. Sazreva u junu.
REGINA

Plod je krupan, crvene boje. Dobro podnosi zimiske periode.Vreme zrenja je jun,jul
VAN

Stablo je bujno, veoma rodno i dobro podnosi hladnoću. Plod je srednje krupan i podseća na sortu Bing. Odličan je oprašivač za mnoge sor te, ali sorta Van zahteva unakrsno oprašivanje. Sorta sa srednjim vremenom cvetanja i sazrevanja.
PODLOGA
SORTAPODLOGA
BURLATDIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
STELADIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
SAMBERSTDIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
HEDELFINGERDIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
REGINADIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA
VANDIVLJA TREŠNJA, MAGRIVA

SLIKE IZ RASADNIKA